«Πάω στην Πόλη χωρίς Αυτοκίνητο», Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δραστηριότητες 22 Σεπτεμβρίου

O Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με Δήμους της μείζονος Λευκωσίας, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση «Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τον καθιερωμένο, ετήσιο, ποδηλατικό γύρο των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16:30 από το Δημαρχείο Λευκωσίας. Παράλληλα, από τις 16:00 θα βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας (άνοιγμα πεζόδρομων Λήδρας και Ονασαγόρου) περίπτερα,  όπου θα διατίθενται δώρα και ενημερωτικό υλικό, ενώ θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνει ραδιοφωνικό live link και dj, θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες και παγωτό.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  (16 – 22 Σεπτεμβρίου 2016),  αποτελεί ετήσια εκστρατεία για την προώθηση της βιώσιμης αστικής μετακίνησης, η οποία κορυφώνεται με την εκδήλωση «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2016 είναι η επιλογή της κινητικότητας που προωθεί την οικονομία και σύνθημα των δράσεων είναι «Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία».

Πες μας την Γνώμη σου!

Γραφτείτε στο newsletter μας!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα μας!

[contact-form-7 id="62" title="Newsletter"]