Εξαφανίστε τους πιο δύσκολους λεκέδες απ´ τα ρουχαλάκια τους

Μόδα, Παιδί 28 Ιουνίου

Φρουτόκρεμα: Όλες οι μαμάδες ξέρουν ότι αυτός ο λεκές είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. Αρχικά, μειώστε τον, πλένοντας τον τοπικά με απορρυπαντικό πιάτων και μετά βάλτε το ρούχο για πλύσιμο. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το ρούχο να μουλιάσει σε λεκάνη, και αφού το τρίψτε με πράσινο σαπούνι, βάλτε το στο πλυντήριο μαζί με τα άλλα ρούχα, προσθέτοντας διπλή δόση απορρυπαντικού.

Λάδι: Ρίξτε αρχικά πούδρα ή αλεύρι στο λεκέ για να απορροφήσει μεγάλο μέρος του. Στη συνέχεια βάλτε καθαριστικό πιάτων στο σημείο που έχει πέσει το λάδι, και βάλτε το ύφασμα για πλύσιμο.

Μελάνι: Αν το ύφασμα είναι βαμβακερό, μουλιάστε το με γάλα. Ποτέ όμως μην το τρίψετε το ύφασμα, επειδή ως γνωστό, το μελάνι θα θα απλώσει στον λεκέ! Αν δεν είναι βαμβακερό, μπορείτε να το τρίψετε με κομμένο λεμόνι αρχικά.

Σάλτσα ντομάτας: Βυθίστε το ρούχο σε κρύο νερό αμέσως, και αν ο λεκές είναι νωπός, βάλτε πάνω αλάτι πριν ξεπλύνετε.

Παγωτό: Πλύνετε το ύφασμα (αν επιτρέπουν οι οδηγίες), στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία ή μουλιάστε το σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό.

Σοκολάτα: Πρώτα τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό, μετά ξεπλύνετε κανονικά. Εάν δεν φύγει τελείως, προσθέστε, εκτός από απορρυπαντικό, διάλυμα αμμωνίας ή διάλυμα λευκού ξιδιού.

Baby oil: Ρίξτε πάνω στο λεκέ  μαγειρική σόδα που έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα,  και αμέσως  μετά πλύνετε  το ρούχο στο πλυντήριο.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Κάθε λεκές πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως ή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο δύσκολα θα τον βγάλετε.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο χημικό συστατικό στο ρούχο, δοκιμάστε το πρώτα σε ένα σημείο του υφάσματος για να είςτε σίγουροι ότι δεν θα ξεβάψει το χρώμα.
  • Ποτέ μην τρίβετε τους λεκέδες. Απλά ταμπονάρετε με ένα καθαρό πανί, ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Με το τρίψιμο, ο λεκές θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο και θα χαλάσουν οι ίνες του υφάσματος, οπότε θα είναι αδύνατο να αφαιρεθεί.

Πες μας την Γνώμη σου!

Γραφτείτε στο newsletter μας!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα μας!

[contact-form-7 id="62" title="Newsletter"]