Απο πού κληρονομεί το παιδί την εξυπνάδα;

Μέχρι τώρα, σχεδόν όλοι οι γονείς, υποθέτουμε ότι η νοημοσύνη ενός παιδιού κληρονομείται και από τους δύο!

Εκτεταμένη έρευνα, κατέδειξε οτι μόνο ένας γονέας παίρνει τα εύσημα, η μαμά!

Η νοημοσύνη μεταβιβάζεται μέσω «εξαρτώμενων γονιδίων». Αυτά τα ιδιαίτερα γονίδια «ζουν» στο χρωμόσωμα Χ, από τα οποία οι γυναίκες έχουν δύο.

Εξαρτώμενα γονίδια και σημασία

  • Τα εξαρτώμενα γονίδια συμπεριφέρονται διαφορετικά ανάλογα με το από ποιον γονέα προέρχονται. Γερμανοί ερευνητές το 1984, και κατόπιν ο Robert Lehrke, που συνέχισε να μελετά τα τελευταία χρόνια, βρήκε ότι τα γονίδια από τον μπαμπά πηγαίνουν στο μεταιχμιακό σύστημα, ενώ της μαμάς στον εγκεφαλικό φλοιό.
  • Ο εγκεφαλικός φλοιός, χειρίζεται την νοημοσύνη. Και οι δύο είναι περιοχές του εγκεφάλου, αλλά κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Το μεταιχμιακό σύστημα ασχολείται με το συναίσθημα, το ένστικτο και τη διάθεση.
  • Δηλαδή, όταν η μητέρα περνά γονίδια που συνδέονται με την υψηλή νοημοσύνη, θα καταλήξουν ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι.
  • Αν ο μπαμπάς περνά τα ίδια γονίδια(οι άνδρες έχουν ένα χρωμόσωμα X), ποτέ δεν θα καταλήξει στην περιοχή που χρειάζεται.

Συμπέρασμα:

  • Λόγω αυτών των ευρημάτων, οι ψυχολόγοι λένε τώρα ότι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης νοημοσύνης ενός παιδιού είναι το IQ της μητέρας του.
    Απλώς πάρτε μια στιγμή για να εκτιμήσετε πόσο ειρωνική είναι αυτή η ανακάλυψη. • Στην ανθρώπινη ιστορία, συνδέαμε την νοημοσύνη με τους άνδρες, ενώ αποδίδαμε τα συναισθήματα στις γυναίκες. Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο!
  • Ψυχολόγοι όμως εκτιμούν ότι τα γονίδια αυτά αντιπροσωπεύουν μόλις το 40% έως 60% της νοημοσύνης. Το υπόλοιπο εξαρτάται από το περιβάλλον και την ανατροφή των παιδιών( δηλαδή και από τους δύο γονείς).
  • Η έρευνα δείχνει ότι αφού το παιδί γεννηθεί, οι μπαμπάδες, έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην ευφυΐα τους. Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τους πατέρες τους σημειώνουν υψηλότερα επίπεδα IQ.

Πες μας την Γνώμη σου!